A kognitív tudomány és a tanulás tudományának megértésének fontos része.

Segít megvizsgálni, hogy a jelenlegi oktatási és tanulási stratégiák és elméletek hogyan működnek, és újak fejleszteni; Segít támogatni vagy ellentmondani az elméleteknek a tanításról és a tanulásról; És nélküle nem tudnánk, mely stratégiák hasznosak vagy károsak a hallgatók számára.

De ha a kutatás képezi a tanárok számára szükséges stratégiák alapját, miért olyan nehéz megérteni? Nos, van néhány Ecuadori labdarúgó-válogatott Mez alap, amelyet megérteni kell, hogy ezt kevésbé félelmetes legyen. Tehát összeállítottuk ezt az útmutatót, hogy felismerjék egy olyan kutatási cikk felismerését, amely hasznos lenne az Ön számára, és megérti, hogy mit jelent valójában…

Könyv kognitív terheléselmélet tanár CPD

Okozati összefüggés és korreláció

A kutatásban a tényezők közötti kapcsolatokat gyakran kétféle módon írják le:

Kaitáció: Ha egy (x) művelet közvetlenül eredményt okoz (Y)

Korreláció: Ha az (A) művelet egy másik művelettel társul (B)

Tehát hogyan nézhet ki ez a valós életben? Tegyük fel, hogy a kutatók egy csoportja úgy találja, hogy minél több ember vásárol fagylaltot, annál inkább vásárol napszemüveget. Ez egy korrelációs kapcsolat, mivel bár a fagylalt értékesítése nem okoz napszemüveget, a kettő között továbbra is kapcsolat van.

Tegyük fel, hogy a fagylalt értékesítését és a napszemüveg értékesítését a napsütéses időjárás okozza. Az időjárás miatt az emberek több fagylaltot és napszemüveget vásárolnak; Ez egy okozati összefüggés.

Általánosságban elmondható, hogy a korrelációs kutatás nem olyan megbízható, mint az okozati kutatás. A jó és érvényes tanulmány mutatója az, amikor bebizonyítja, hogy X közvetlenül okozta Y.

A kutatás olvasásakor fontolja meg, hogy az eredmények korrelációs vagy okozatiak -e, mielőtt megosztanák az eredményeket a hallgatókkal. Például, ha egy tanulmány azt sugallja, hogy a tanulmányozásra fordított több idő magasabb fokozatot okozott, akkor elmondhatja a hallgatóknak, hogy az osztályok javításának egyik módja lehet hosszabb ideig tanulni. Ha azonban a kutatás csak a tanulás és a fokozatú órák közötti összefüggést mutatja, akkor egyszerűen van egy kapcsolat a kettő között. Ebben az esetben nem lehet hasznos, hogy a hallgatók hosszabb ideig tanuljanak a jobb besorolás megszerzéséhez.

Minta nagysága

Az egyik tényező, amely a kutatások között gyakran változik, a minta mérete, amely egy vizsgálatban résztvevők száma, amelyet általában „N” képviselnek.

A minta méretének kiválasztása rendkívül fontos a kutatás során. Noha nem mindig lehet megszerezni, a nagyminták pontosabbá és megbízhatóbbá teszik az adatokat, mivel a kutatók feltételezhetik, hogy a tanulmány bármelyik megállapítása általánosítható a lakosság többi részéről is.

Például, ha 1000 hallgató jobban teljesít, ha blokkolás helyett a felülvizsgálatot átlapolja, akkor valószínű, hogy más hallgatók is részesülnek ugyanabból a stratégiából. Ezért feltételezheti, hogy a tanulmány megállapításai igazak lesznek a hallgatókra is.

Ez azonban nem teszi a kisebb tanulmányokat megbízhatatlanná vagy alkalmazhatatlanná – néha ezek lehetővé teszik a részletesebb megállapításokat. De ennél is fontosabb, hogy egy nagy minta mérete, amelynek kevés vagy egyáltalán nem volt sokfélesége az alanyok között, nem alkalmazható a hallgatóira, ha nem felelnek meg ugyanazon kritériumoknak.

Hatásméret

A kutatás gyakran leírja tanulmányaik eredményeit egy standardizált hatásméret felhasználásával, amely a két változó közötti kapcsolat erőssége.

A hatásméreteket statisztikai egyenlet felhasználásával számítják ki, és értéket adnak 0 és 1. között. Minél nagyobb a hatásméret, annál erősebb a változók közötti kapcsolat. Például egy erős kapcsolat hatása körülbelül 0,8 vagy annál magasabb, míg a gyengébb kapcsolat hatása körülbelül 0,2.

A kutatás elolvasásakor arra kell törekednie, hogy olyan papírokat keressen, amelyeknek körülbelül 0,5 -es hatása van, de ne feledje, hogy a kis hatásméret jobb, mint egyáltalán nem. Ha az alacsony erőfeszítésű beavatkozásnak kicsi hatása Belga labdarúgó-válogatott Mez van, akkor továbbra is megéri az idejét.

Vessen egy pillantást a P -értékre (valószínűségi érték), a 0 és 1 közötti számot is, amely jelzi, mennyire valószínű, hogy a hatás a véletlen eredménye volt. A kutatók általában 0,05 vagy annál kevesebb szignifikancia szintet használnak, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 5% -os valószínűség van, hogy az esély okozta a hatást. Minél közelebb van a 0 -hoz, annál statisztikailag szignifikánsabb a megállapítások.

Tanulmányi tervek

A kognitív tudósok dönthetnek úgy, hogy kutatásaikat különféle módon végzik, attól függően, hogy mit próbálnak megtudni. Például, ha egy kutató meg akarja vizsgálni a távolság használatát az osztályteremben, akkor érdemes lehet a kutatást osztálytermi környezetben végezni. Vessen egy pillantást bizonyos típusú tanulmánytervekre …

Kutatás egy pszichés laboratóriumban

A laboratóriumi kísérlet olyan kutatás, amelyet rendkívül ellenőrzött környezetben végeznek. A kutatók képesek manipulálni a kísérlet körülményeit, amennyire csak tetszik. Döntik el, hol tKísérletre kerül sor, és egy választott körülmények.

A laboratóriumi kísérletek gyakran a kutatók preferált tanulmányi tervezése; Ezek az egyetlen típusú kutatás, amely lehetővé teszi számukra a külső változók ellenőrzését, amelyek zavarhatják a vizsgálat eredményeit. Például, ha a kutatók azt vizsgálják, hogy a visszakeresési gyakorlat javítja -e a tesztteljesítményt, akkor a külső tényezők, például a szoba hőmérséklete, vagy azt, hogy a résztvevő milyen sok alvást kapott az előző éjszaka, befolyásolhatja a teszt teljesítményét is. A laboratóriumi kísérletek képesek ellenőrizni ezeket a tényezőket, és ezért lehetővé teszik a kutatók számára az okozati kapcsolatok befejezését, amelyek rendkívül megbízhatóak a kutatási világban.

Legyen óvatos azonban, ha a laboratóriumi kísérletek eredményeit általánosítja a hallgatók számára. Az ilyen típusú tanulmánytervezés egyik hátránya, hogy a laboratóriumi mesterséges körülmények miatt a résztvevők másképp viselkedhetnek, mint a valós életben. Ez nehezebbé teszi az eredmények által a valós élet általánosítását.

Kutatás az osztályteremben

Noha az olyan környezetben, mint például az osztályteremben Stade Rennais FC Mez végeznek kutatás, az okozati összefüggés szempontjából nem lehet olyan megbízható, nagyobb valószínűséggel tükrözi a valós tapasztalatait, így az eredmények jobban alkalmazhatók a tágabb népességre. Az ilyen típusú kutatások általánosítása a hallgatók számára általában jobb, mint a laboratóriumi kísérletek eredményeinek általánosítása.

Ennek a tanulmánytervnek a használata azonban azt jelenti, hogy a kutatók kevésbé ellenőrzik a külső változókat, amelyek befolyásolhatják a kutatási vizsgálat érvényes érvényét.

Metaanalízis

A metaanalízis az, amikor a kutatók számos hasonló tanulmányt gyűjtenek, és statisztikai elemzést használnak annak meghatározására, hogy a stratégia milyen hatással lehet. Ezek a tanulmányok nem végeznek kísérleteket maguknak – ehelyett áttekintést nyújtanak a meglévő irodalomról egy adott témáról, amely egy bizonyos stratégia teljesebb áttekintését nyújtja.

Longitudinális vizsgálatok

A longitudinális vizsgálatok hosszú ideig vizsgálják az egyéneket vagy az embercsoportokat. Ez évek és évtizedek közötti lehet, és megvizsgálja, hogy egy adott viselkedés hogyan változik a tanulmány során. Ez a tanulmányterv lehetővé teszi a kutatók számára, hogy a résztvevőket inkább magukkal, mint más résztvevőkkel összehasonlítsák az idő múlásával.

A longitudinális vizsgálatok akkor hasznosak, ha a kutatók meg akarják vizsgálni, hogy az idő milyen hatással van egy bizonyos tényezőre, például az, hogy a következetesen gyakorolják a hallgatói eredményeket.

Végső gondolatok

Bár fontos a régi ötletek tesztelése és újak fejlesztése, a kognitív tudományos kutatás nem célja a tanár megítélése. Ehelyett létezik, hogy segítse a tájékoztatást. Az egyik tanulmány nem adhat végleges választ, de a gyűjtemény részeként figyelembe veheti a képet, hogy útmutatást nyújtson, hogy ez hogyan működhet a legjobban.

Jelentkezzen a kognitív tudományos hálózathoz való csatlakozáshoz

Leave a Reply

Your email address will not be published.